Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Grenzlandring 2004

VW Corrado G60Vorige week vertelde ik over mijn bezoek aan de Nürburgring in april 2004. Vandaag het vervolg van deze korte vakantie in Duitsland met mijn pas aangeschafte VW Corrado G60. Het verslag van mijn bezoek aan de Grenzlandring.

De Grenzlandring

Na mijn bezoek aan de Nürburgring ging het met een kruissnelheid van zo'n 200 km/h, en met een uitschieter naar 245 km/h, over de autobahn richting Wegberg alwaar vroeger het snelste stratencircuit van Europa was, de Grenzlandring.

Nadat ik bij schemerlicht het bijna 10 km lange voormalige stratencircuit, waar nergens meer aan te zien is dat het ooit als circuit werd gebruikt, had gefotografeerd (Deze foto's staan op de Grenzlandring-pagina) besloot ik het stadje Wegberg in te gaan. Ik verwachte dat hier wel ergens een museum zou zijn met herinneringen aan het circuit.

Grenzlandring Wegberg

Wegberg

In de hoop iets van een museum te vinden ging ik na het fotograferen van de Grenzlandring nog even Wegberg in. Ik zag langs de weg iets dat op een tankstation leek en besloot hier eens te gaan informeren. Echter dit "tankstation" zag er bij nader inzien nogal rommelig uit. Ooit zal het wel een tankstation geweest zijn, maar nu lag het vol met oude fietsen en te midden daarvan zaten de locale alcoholisten bier te drinken.

Gezien hun leeftijd leek het me dat ze zich het circuit nog wel zouden herinneren en ik besloot ze toch maar eens aan te spreken. Hoewel ik een aardig mondje Duits spreek begon een van hen Engels tegen me te praten.

Toen ik hem eindelijk duidelijk had gemaakt dat ik ook Duits spreek vertelde hij me hoe ik op de oude Grenzlandring moest komen, maar daar kwam ik dus net vandaan. Ik vroeg of er ook een museum van het oude circuit was. "Ah ein museum", reageerde hij en wees me de weg naar een museum.

Geen Grenzlandring museum in Wegberg

Aldaar aangekomen trof ik een boerderij aan waar iets van museum op stond. Hoewel ik niet naar binnen kon kijken, en ook niet naar binnen kon gaan omdat het gesloten was, had het er toch meer de schijn van dat zich hier eerder een collectie karnen en hooivorken zou bevinden dan een collectie raceauto's.

Niet de moeite waard om voor te blijven en dus zette ik met een lading foto's koers richting Nederland.

Tot zover het tweedelige verslag van dit korte bezoek aan twee Duitse circuits. Volgende week het eerste deel van mijn vakantie in Italië in 2007. Alwaar ik de circuits van Imola, Pescara en Riccione heb bezocht.

Als je van dit verslag hebt genoten zou ik het erg waarderen als je hieronder een reactie achterlaat.

Herman.

 

E-mail

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.