Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Tien jaar Circuits of the past

logoVandaag, 19 september, is het precies tien jaar geleden dat ik met de website "Circuits of the past" van start ging. Toen nog als MSN groep en alleen in het Nederlands...

Circuits of the past oud logo 2003 - 2012
Het oude logo

Circuits of the past als MSN-groep (2003 - 2008)

In deze begintijd was het "Nivelles-Baulers en oud Zandvoort gehalte" nog erg hoog omdat van deze circuits het meeste materiaal had. Maar gelukkig heb ik dat in de loop der jaren weten in te halen door vele historische racelocaties te bezoeken. Nog steeds beschouw ik mijn bezoek aan de kombaan van Sitges Terramar in de zomer van 2008 als een hoogtepunt. Wie wil weten wat ik die dag allemaal heb meegemaakt raad ik aan het artikel "Een bezoek aan Sitges Terramar" te lezen.

Circuits of the past MSN groep 2003 - 2008
De MSN groep

In korte tijd werd "Circuits of the past" een populaire MSN-groep en werd het tijd om international te gaan, en dus lanceerde ik op 22 januari 2004 ook een Engelstalige versie van "Circuits of the past".

Circuits of the past als echte website

Ik speelde al langere tijd met de gedachte om een echte website te bouwen toen MSN in oktober 2008 bekend maakte aan het eind van het jaar te zullen stoppen met de MSN-groepen. Nu moest ik dus wel en in de korte tijd die resteerde moest ik mij gaan verdiepen in het bouwen van websites. Die eerste "pos-MSN website" was een eenvoudige HTML-site die aanvankelijk nogal wat commentaar opleverde. Een verbeterde versie kwam een jaar later en begin 2012 werd een moderne  CMS-site gelanceerd.

Circuits of the past HTML site 2008 - 2009
De eerste HTML site

In 2013 maakte ik van "Circuits of the past" een bedrijfje en verscheen er reclame op de website een webwinkel. Ook bestaat nu de mogelijkheid om een groepsuitje naar een historisch circuit te laten organiseren door "Circuits of the past Tours". Ook werd de site uitgebreid met een blog waar ik regelmatig verslagen van circuitbezoeken post. Wat de toekomst nog brengt? Er liggen plannen voor een nieuwe webwinkel in eigen beheer en het uitgeven van een boek. Aan stoppen met "circuits of the past" denk ik nog lang niet, dus op naar de volgende tien jaar.

Circuits of the past HTML site 2009 - 2012De tweede HTML site

Bij deze wil ik alle personen bedanken die mijn website hebben bezocht, hebben bijgedragen aan de site, mij een e-mail hebben gestuurd of hebben mee gediscussieerd op het forum en Facebook.

Herman Liesemeijer

PS: Ik zou het erg leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat ;)

E-mail

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.