Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Circuit Nivelles-Baulers 2015

Ex Circuit Nivelles-Baulers in 2015In de vroege ochtend van zaterdag 1 augustus 2015 rijd ik vanuit Ruisbroek, alwaar ik de nacht heb doorgebracht, richting Nivelles. Dat is maar een kort ritje maar het begin van een lange dag. Voor deze dag staan de (ex) circuits van Nivelles-Baulers, Chimay en Reims-Gueux op het programma.

Een open hek op voormalig Circuit Nivelles-Baulers

Aangekomen bij het circuit rijd ik onmiddellijk naar het overgebleven gedeelte. Ik had gehoord dat dit was vrijgemaakt om ook hier spoedig met de bouwwerkzaamheden te beginnen. Tot mijn grote verassing bleek het hek, dat mij er 15 jaar lang van had weerhouden dit gedeelte met de auto te betreden, nu uitnodigend open te staan. En omdat het zaterdag was waren er geen bouwvakkers aan het werk. Wat een kans!

Voor ik het verboden deel weer eens met de auto zou betreden reed ik eerst terug naar het begin van het rechte stuk. Daar hing ik de camera achter de voorruit en begon hier mijn ronde te filmen. Tot aan de backstraight was alles, op een enkel nieuw gebouw na, nog zoals vorig jaar. Maar eenmaal door de hekken bleek inderdaad dat hier spoedig één en ander gaat veranderen.

Ex Circuit Nivelles-Baulers in 2015

De laatste keer dat ik met een auto over dit gedeelte reed was in 2000. Toen was het circuit nog redelijk begaanbaar. Nu zat het vol gaten en kon ik amper sneller rijden dan stapvoets. Aan het einde van de backstraight waren alle bomen gekapt en zag ik voor het eerst het talud dat ik alleen kon van oude opnames van de Formule 1 Grand Prix van België van 1972 en 1974, de helaas veel te korte glorietijd van het circuit. Toen ik hier voor het eerst in 1998 kwam was dit talud reeds volledig overwoekerd.

Ex Circuit Nivelles-Baulers in 2015

Vlak voor de haarspeldbocht ligt nog steeds een enorme bult aarde die in de loop der jaren door de natuur is overgenomen. Ik stop de opname, keer de auto en rijd weer terug. Hier en daar stop ik nog om wat foto’s te maken. Net aan de illegale kant van het hek liggen nog wat stukken vangrails en oude autobanden. Deze zijn vast tevoorschijn gekomen tijdens het vrijmaken van de baan. Na nog wat foto’s en filmopnames te hebben gemaakt van de exacte plek van bocht 1, de locatie van de kartbaan, bocht 4 en de pits verlaat ik Circuit Nivelles-Baulers weer. Op naar het circuit van Chimay...

Loading Player...

Ik hoop dat jullie mijn blog leuk en amusant vonden. Zo ja dan zou ik het zeer op prijs stellen wanneer jullie hieronder een reactie zouden achterlaten. Ook een like, een G+1 of een Tweet waardeer ik zeer.

Herman Liesemeijer

E-mail

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.