Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

500e Abonnee YouTube-kanaal

Circuits of the past

Vandaag 24 maart 2016 mocht ik op het Circuits of the past YouTube kanaal de 500e abonnee begroeten. Tijd om de balans op te maken en terug te blikken op de geschiedenis van mijn YouTube kanaal.

Toen ik in september 2003 met deze website van start ging had nog niemand van YouTube gehoord. Sterker nog, dat bestond toen nog niet eens. YouTube werd in februari 2005 opgericht en werd in  2006 overgenomen door Google.

Loading Player...

Nadat YouTube enorm populair was geworden begon ik in 2010 ook in te zien dat ik een YouTube kanaal moest maken om mijn website te promoten. Op 16 mei van dat jaar maakte ik het Circuits of the past YouTube kanaal aan. Het doel van het kanaal was toen puur om mensen naar de website te lokken.

Er was echter wel een probleem, ik had nog geen video's. Ook was ik toen nog niet in het bezit van een digitale filmcamera. Met het gratis video bewerkingsprogramma Windows Movie Maker maakte ik van mijn foto's enkele diashows. Het allereerste "filmpje" dat ik op het kanaal zette ging, hoe kan het ook anders,  over Nivelles-Baulers.

Loading Player...

De eerste YouTube video.

Eigenlijk vind ik dit nu een heel slecht filmpje, doch vanwege de leeftijd is dit nog steeds de meest bekeken video op mijn kanaal. In de maanden daarna publiceerde ik nog meer van dit soort diashows. Het eerste echte filmpje kwam in 2011 nadat ik (weer) op het voormalige Circuit Nivelles-Baulers met de digitale fotocamera los in de hand een onboard video, zonder geluid, had gemaakt.

Loading Player...

Mijn eerste onboard video.

de magie van verweerd asfalt ebook

button ja ik wil dit e book

 

Circuits of the past Merchandise

Het zou tot eind 2013 duren voor ik de volgende video zou uploaden. Nadat ik een digitale HD camera had aangeschaft begon ik serieus met het maken van video's. Het eerste circuit waar ik met mijn nieuwe camera naartoe ging was het voormalige stratencircuit in het nabij mijn woonplaats Heerenveen gelegen Donkerbroek.

Loading Player...

Stratencircuit Donkerbroek.

Dit stratencircuit werd slechts één keer gebruikt voor motorraces. Omdat het te smal en te hobbelig was werd naar een alternatieve locatie gezocht. Dit werd gevonden in de Weperpolder nabij Oosterwolde. Omdat dit op slechts enkele kilometers van Donkerbroek was maakte ik hier mijn volgende onboard video.

Loading Player...

Circuit de Weper.

Sindsdien ben ik een verwoed filmer en probeer ik video's van hoge kwaliteit te maken. Sinds augustus 2015 upload ik elke week minstens één video. In deze periode is mijn kanaal gegroeid van 97 abonnees naar 509. De meest spectaculaire video's vind ik die waarin ik verwaarloosde circuits film. Ik ben dan ook van plan in de toekomst meer van dit soort video's te gaan maken. Mocht je een tip hebben over een verwaarloosd circuit laat het me dan weten in de commentaarbox onderaan deze pagina.

Loading Player...

Circuitruïnes in Europa.

Vandaag de dag is mijn ambitie met het YouTube kanaal veel hoger dan alleen maar bezoekers naar de website te lokken. Ik wil de kwaliteit van mijn video's steeds verder verbeteren en het kanaal laten groeien tot een kanaal met duizenden abonnees, om daarmee de herinneringen levend te houden aan de circuits van weleer.

Word jij de volgende abonnee?

De voordelen:
 Het is geheel gratis.
Je mist geen enkele video meer.
Je helpt mee de herinneringen aan de circuits van weleer levend te houden.

Abonneer op het Circuits of the past YouTube kanaal

Bedankt voor het abonneren :)

Herman Liesemeijer

E-mail

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.