Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

AVUS Berlijn 2016

Het was maandag 2 augustus 2016 toen ik vanuit mijn hotel in het centrum van Berlijn richting AVUS reed. Dit was het laatste circuit dat ik tijdens mijn Circuit Tour 2016 aan zou doen. Jaren geleden, in 1999, had ik de AVUS eens eerder bezocht. Toen bleef het bij enkele foto's van de Nordkurve. Dit keer zou dat uitgebreider zijn en zou ik er ook filmopnames maken.

Lees meer

E-mail

Lausitzring (Eurospeedway) 2016

We schrijven zaterdag 30 juli 2016. Nadat ik in de ochtend de Deutschlandring had bezocht zette ik koers richting Berlijn alwaar ik onder andere de AVUS zou gaan bezoeken. Onderweg zou ik nog een ander circuit passeren, de Lausitzring ook bekend onder de naam Eurospeedway Lausitz. Weliswaar is dit een hoogmodern circuit, maar ik wilde het toch niet zomaar passeren.

Lees meer

E-mail

Stratencircuit Valencia 2017

Bij een bezoek aan Valencia mogen het strand en de haven natuurlijk niet ontbreken. Valencia heeft een fijn, breed strand en het klimaat maakt het zelfs in januari al een fijne plek. Direct naast het strand ligt de jachthaven Reial Juan Carlos I, de plek waar tussen 2008 en 2012 de Europese Grand Prix Formule 1 onder de naam Grand Prix van Europa Telefónica werd gehouden.

Lees meer

E-mail

Deutschlandring 2016

We schrijven zaterdag 30 juli 2016 als ik in de ochtend mijn hotel in Dresden verlaat richting de Deutschlandring, een vrij onbekend circuit dat in de jaren dertig werd gebouwd. Het was de bedoeling dat hier de Grand Prix van Duitsland in 1940 zou worden verreden, doch het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verhinderde dit.

Lees meer

E-mail

Sachsenring 2016

Het was vrijdag 29 juli 2016 toen ik 's ochtends vanuit Neurenberg vertrok richting Sachsenring, een circuit dat tegenwoordig vooral bekend is door de Grand Prix van Duitsland voor motoren. Waar ik vooral in geïnteresseerd was was het oude stratencircuit dat, op Start/Finish na, nog steeds in tact is. Na een autorit van circa 2 uur arriveerde ik bij het huidige circuit, dat aandoet als een bedrijventerrein.

Lees meer

E-mail

Norisring 2016

We schrijven nog steeds donderdag 28 juli. Nadat ik een ronde op de Solitudering had gefilmd begaf ik mij richting Neurenberg alwaar ik zou overnachten. Dit was tevens een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de Norisring, een stratencircuit rondom een grote stenen tribune die in opdracht van Adolf Hitler is gebouwd.

Lees meer

E-mail

Meer artikelen...

Gerelateerde artikelen

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.