Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Circuits of the past Story

Over Circuits of the past

Circuits of the past is een website over historische racecircuits die, geheel of gedeeltelijk, zijn verdwenen dan wel ingrijpend zijn gewijzigd.

De missie van Circuits of the past
In de geschiedenis van de auto- en motorsport zijn er vele roemruchte circuits geweest. Velen daarvan zijn inmiddels alweer verdwenen, verworden tot ruïnes of teruggegeven aan het woon/werk verkeer. Zij die overbleven moesten moderniseren, waardoor in veel gevallen het oorspronkelijke karakter verloren is gegaan. Circuits of the past houdt de herinneringen levend aan de circuits van weleer!

Hoe Circuits of the past is ontstaan
Herman LiesemeijerMijn naam is Herman Liesemeijer, oprichter en eigenaar van Circuits of the past. Al sinds de jaren tachtig volg ik de auto- en motorsport. Begin 1989 maakte ik, pas in het bezit van mijn rijbewijs, mijn "circuitdebuut" op het TT circuit van Assen. Dat bestond toen nog gedeeltelijk uit openbare wegen en was geheel toegankelijk.

Al snel kwam ook het circuit van Zandvoort in mijn gedachten. De eerste keer dat ik dat bezocht was in de zomer van 1989 tijdens één van de eerste raceweekends op het verkorte circuit. Op deze dag werd mijn passie voor de autosport echt geboren.

Ik zelf in actie met de wit gele Ascona tijdens een circuitdag in 1993Toen ik weer huiswaarts wilde keren ontdekte ik dat je via paddock drie, waar ik mijn auto had geparkeerd, op het oude gedeelte van het circuit kon komen. Dus meteen maar even mijn debuut op Zandvoort gemaakt door eerst tegengesteld naar de hekken op de Hunserug te rijden om daar te keren en weer terug te sprinten richting Scheivlak, alwaar een mevrouw haar hondje liep uit te laten.

Al gauw was ik een vaste bezoeker van Zandvoort en van de NAV circuitdagen. Mijn passie voor de autosport groeide en dus melde ik mij aan voor een racecursus. Ook was ik in deze tijd een trouwe bezoeker van Formule 1 races en van de 24 uur van Le Mans.

Nijvel 1998In het voorjaar van 1998 bracht ik tijdens een lang weekend in België een bezoek aan het vervallen circuit van Nijvel. Aanvankelijk kwam ik hier met het idee om weer eens op een ander circuit te rijden, doch hier werd een fascinatie geboren die me niet meer los zou laten. Nadat ik enkele rondjes over het hobbelige asfalt had gereden, had ik in mijn enthousiasme in het wilde weg nog wat foto’s geschoten.

Later thuis dacht ik “Wat jammer dat ik niet een hele ronde gefotografeerd heb”. Enkele maanden later, op de terugweg van de 24 Uur van Le Mans, deed ik Nijvel nog een keer aan en fotografeerde de complete ronde. Deze foto’s staan nu op deze site! Daarna heb ik Nijvel nog verschillende malen bezocht en zag hoe het beetje bij beetje veranderde van een circuitruïne in een bedrijventerrein. Op bepaald moment kwam ik op het idee mijn foto’s op een website te zetten als herinnering aan dit circuit uit het verleden.

Reims-Gueux 2005Toen dit idee meer gestalte begon te krijgen bedacht ik mij dat Nijvel in dit opzicht niet uniek is en dat er meer verloren circuits zijn. Een naam die me onmiddellijk te binnen schoot was Reims. Maar ook het verloren deel van Zandvoort kwam in mijn gedachten. Zo besloot ik om een site te gaan bouwen over de circuits van weleer. Over de naam hoefde ik niet lang na te denken, “Circuits of the past”!

Sitges Terramar 2008

Op 19 september 2003 begon ik met Circuits of the past als MSN groep. In die tijd was het nog puur een hobbysite. In 2008 bouwde ik Circuits of the past om tot een echte website, compleet met een eigen domeinnaam. Inmiddels is deze website alweer verschillende malen gemoderniseerd. In de loop der jaren bezocht ik steeds meer oude circuits. Een van de meest bijzondere ervaringen was wel mijn bezoek aan de kombaan van Sitges Terramar in 2008.

Meer informatie over wie er allemaal hebben bijgedragen aan deze website vind je op de Credits pagina.

de magie van verweerd asfalt ebook

button ja ik wil dit e book

 

Circuits of the past Merchandise

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.