Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Merchandise

Boeken

Privacyverklaring

Bedrijfsgegevens

Herman Liesemeijer Media
Wederik 26, 8446AB Heerenveen
KvK: 68714629
BTW: NL128772001B02

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Circuits of the past verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam

- Adresgegevens

- Telefoonnummer

- E-mailadres

- IP-adres

- Bankrekeningnummer

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of

voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden

ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te

voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke

toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke

gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via

het contactformulier, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel wij persoonsgegevens verwerken

Circuits of the past verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het afhandelen van jouw betaling

- Verzenden van onze tips, nieuwsbrief, reclame, aanbiedingen of bevestigingen

- Om je te e-mailen om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

- Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

- Om je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken

- Om goederen en diensten bij je af te leveren

- Verder analyseren we jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren

en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

-          We verwerken ook persoonsgegevens als wij hiertoe wettelijk verplicht zijn.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Circuits of the past neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of - systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Circuits of the past gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

• Enormail, voor het verwerken van inschrijvingen op verschillende abonneelijsten, het versturen van mails en nieuwsbrieven en het opstellen en verzenden van facturen,

bevestigingen van aanmelding of inschrijving en mails noodzakelijk voor de uitvoering onze diensten en programma’s.

• PayPro, voor het verwerken van facturen en het verzenden daarvan, zowel per post als per

mail, en afdrukken en het kunnen verwerken van en registreren van betalingen

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Circuits of the past bewaart je persoonsgegevens niet langer dan

nodig om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de

volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

• Persoonsgegevens - Bewaartermijn: gedurende de gehele periode dat je

ingeschreven staat als abonnee voor één of meer van onze abonneelijsten.

• Personalia - Bewaartermijn: gedurende de gehele periode dat je ingeschreven staat

als abonnee voor één of meer van onze abonneelijsten.

• Adresgegevens - Bewaartermijn: zoals nodig voor facturering en/of eventuele

verzending van goederen en/of documenten binnen de daarvoor geldende termijnen

bewaarplicht belastingdienst

Delen van persoonsgegevens met derden

Circuits of the past deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een

vewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en

vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Circuits of the past blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Circuits of the past jouw persoonsgegevens niet aan andere derden tenzij op jouw verzoek en met jouw nadrukkelijke toestemming.

• Autoresponder

Enormail, voor verwerking van persoonsgegevens ten behoeve van onze nieuwsbrieven, mailings, bevestigings- en aanmeldingsmail en inschrijvingen alsmede factureren en betalingen.

• Betalingsverkeer

PayPro, voor het verwerken van betalingen en opstellen van facturen op naam

van de afnemer.

• Administratie

Administratiekantoor J. Visser te Wolvega, voor de verwerking van

debiteuren en crediteurenadministratie en belastingaangifte.

• Belastingdienst

Debiteuren- en crediteurenadministratie volgens Nederlandse wetgeving.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken 

Circuits of the past gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.

De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en

jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden

bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website

optimaliseren.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen

cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de

instellingen van je browser verwijderen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun

je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om

je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken

tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op

gegevensoverdraagbaarheid.

Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Hiervoor hebben we dan wel jouw schriftelijke en expliciete goedkeuring nodig.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of

heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, neem dan contact op via het contactformulier. Circuits of the past zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Circuits of the past wil je wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Circuits of the past neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons op.

Bedankt

Bedankt dat je mijn e-mails wilt blijven ontvangen :)

Circuits of the past Tours

I regret to have to inform you that Circuits of the past Tours stopped. Unfortunately, there is insufficient interest for day trips to historic motor racing circuits. However, the website www.circuitsofthepast.nl will continue!

Tot mijn spijt moet ik meedelen dat Circuits of the past Tours is gestopt. Helaas bleek er onvoldoende belangstelling te zijn voor dagtochten naar historische circuits. De website www.circuitsofthepast.nl gaat echter wel gewoon door!

Verdwenen pagina's

Verdwenen pagina's

In 2012 is deze website compleet vernieuwd. Hierbij zijn een aantal pagina's komen te vervallen. Hieronder een overzicht van de betreffende pagina's en de reden waarom ze zijn verdwenen.
 

Ain Diab
Verouderde pagina, bevatte te weinig orgineel materiaal1. Was eigenlijk sitevulling uit de begintijd toen ik nog weinig materiaal had.

Bremgarten
De bestaande pagina was verouderd en bevatte te weinig orgineel materiaal1. Een nieuwe versie van deze pagina wordt verwacht in 2017.

Dieppe
Foto's geleverd door onbetrouwbaar persoon. Verleent eerst toestemming voor publicatie (heb de bewijzen), maar is dat na een paar jaar vergeten en beschadigd de reputatie van deze website door op een forum te zetten dat ik zijn foto's heb gepikt. Met zulke personen wens ik niet samen te werken en daarom is de pagina komen te vervallen. Wanneer ik Dieppe zelf heb bezocht komt de pagina terug.

Silverstone
Verouderde pagina, bevatte te weinig orgineel materiaal1. Was eigenlijk sitevulling uit de begintijd toen ik nog weinig materiaal had.
 

1 Circuits of the past streeft er naar zoveel mogelijk eigen en uniek materiaal aan te bieden. Pagina's die hier niet aan voldeden zijn aangepast of, in enkele gevallen, verwijderd. Wanneer u materiaal van deze website op andere websites aantreft is dit in de meeste gevallen illegaal gekopieerd. Klik hier voor meer informatie over het beleid ten aanzien van schending van auteursrechten.

Circuits of the past Story

Over Circuits of the past

Circuits of the past is een website over historische racecircuits die, geheel of gedeeltelijk, zijn verdwenen dan wel ingrijpend zijn gewijzigd.

De missie van Circuits of the past
In de geschiedenis van de auto- en motorsport zijn er vele roemruchte circuits geweest. Velen daarvan zijn inmiddels alweer verdwenen, verworden tot ruïnes of teruggegeven aan het woon/werk verkeer. Zij die overbleven moesten moderniseren, waardoor in veel gevallen het oorspronkelijke karakter verloren is gegaan. Circuits of the past houdt de herinneringen levend aan de circuits van weleer!

Hoe Circuits of the past is ontstaan
Herman LiesemeijerMijn naam is Herman Liesemeijer, oprichter en eigenaar van Circuits of the past. Al sinds de jaren tachtig volg ik de auto- en motorsport. Begin 1989 maakte ik, pas in het bezit van mijn rijbewijs, mijn "circuitdebuut" op het TT circuit van Assen. Dat bestond toen nog gedeeltelijk uit openbare wegen en was geheel toegankelijk.

Al snel kwam ook het circuit van Zandvoort in mijn gedachten. De eerste keer dat ik dat bezocht was in de zomer van 1989 tijdens één van de eerste raceweekends op het verkorte circuit. Op deze dag werd mijn passie voor de autosport echt geboren.

Ik zelf in actie met de wit gele Ascona tijdens een circuitdag in 1993Toen ik weer huiswaarts wilde keren ontdekte ik dat je via paddock drie, waar ik mijn auto had geparkeerd, op het oude gedeelte van het circuit kon komen. Dus meteen maar even mijn debuut op Zandvoort gemaakt door eerst tegengesteld naar de hekken op de Hunserug te rijden om daar te keren en weer terug te sprinten richting Scheivlak, alwaar een mevrouw haar hondje liep uit te laten.

Al gauw was ik een vaste bezoeker van Zandvoort en van de NAV circuitdagen. Mijn passie voor de autosport groeide en dus melde ik mij aan voor een racecursus. Ook was ik in deze tijd een trouwe bezoeker van Formule 1 races en van de 24 uur van Le Mans.

Nijvel 1998In het voorjaar van 1998 bracht ik tijdens een lang weekend in België een bezoek aan het vervallen circuit van Nijvel. Aanvankelijk kwam ik hier met het idee om weer eens op een ander circuit te rijden, doch hier werd een fascinatie geboren die me niet meer los zou laten. Nadat ik enkele rondjes over het hobbelige asfalt had gereden, had ik in mijn enthousiasme in het wilde weg nog wat foto’s geschoten.

Later thuis dacht ik “Wat jammer dat ik niet een hele ronde gefotografeerd heb”. Enkele maanden later, op de terugweg van de 24 Uur van Le Mans, deed ik Nijvel nog een keer aan en fotografeerde de complete ronde. Deze foto’s staan nu op deze site! Daarna heb ik Nijvel nog verschillende malen bezocht en zag hoe het beetje bij beetje veranderde van een circuitruïne in een bedrijventerrein. Op bepaald moment kwam ik op het idee mijn foto’s op een website te zetten als herinnering aan dit circuit uit het verleden.

Reims-Gueux 2005Toen dit idee meer gestalte begon te krijgen bedacht ik mij dat Nijvel in dit opzicht niet uniek is en dat er meer verloren circuits zijn. Een naam die me onmiddellijk te binnen schoot was Reims. Maar ook het verloren deel van Zandvoort kwam in mijn gedachten. Zo besloot ik om een site te gaan bouwen over de circuits van weleer. Over de naam hoefde ik niet lang na te denken, “Circuits of the past”!

Sitges Terramar 2008

Op 19 september 2003 begon ik met Circuits of the past als MSN groep. In die tijd was het nog puur een hobbysite. In 2008 bouwde ik Circuits of the past om tot een echte website, compleet met een eigen domeinnaam. Inmiddels is deze website alweer verschillende malen gemoderniseerd. In de loop der jaren bezocht ik steeds meer oude circuits. Een van de meest bijzondere ervaringen was wel mijn bezoek aan de kombaan van Sitges Terramar in 2008.

Meer informatie over wie er allemaal hebben bijgedragen aan deze website vind je op de Credits pagina.

de magie van verweerd asfalt ebook

button ja ik wil dit e book

 

Circuits of the past Merchandise

Forum

The forum from Circuits of the past has been closed! We discuss the lost circuits now at our Facebook Group and the blog.

Het forum van Circuits of the past is gesloten! We discussieren nu over de circuits van welleer op onze Facebook groep en op het blog.

Meer artikelen...

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.