Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Nürburgring Fuchsröhre

Deze pagina gaat over het meest gevreesde deel van de Nürburgring Nordschleife, de FuchsröhreDeze serie razendsnelle bochten met enorme hoogteverschillen is zonder twijfel het meest opwindende en gevaarlijkste deel van de gehele Nürburgring!

De Nürburgring Nordschleife kent vele opwindende en gevaarlijke secties. Maar de Fuchsröhre is daarvan wel de meest extreme. Zelf heb ik verschillende keren op de Nordschleife gereden en ik zal proberen dit deel van de baan te beschrijven, voor zover dat mogelijk is.

de magie van verweerd asfalt ebook

button ja ik wil dit e book

 

Circuits of the past Merchandise

De afdaling in de Fuchsröhre

De Fuchsröhre is één van de meest opwindende, intimiderende en gevaarlijkste stukjes racebaan ter wereldDe naam Fuchsröhre, Duits voor vossenhol, is ontstaan doordat zich tijdens het aanleggen van de Nürburgring op die plaats een vos ophield in een van de afwateringsbuizen. De gehele combinatie bestaat uit 5 bochten die allemaal volgas genomen kunnen worden. Makkelijk denk je?

Nürburgring Nordschleife Aremberg

Komende vanuit de Arembergbocht accelereer je, onder de brug door, richting Fuchsröhre. Eerst krijg je een links rechts combinatie die verscholen ligt achter een heuveltje die je blindelings in moet sturen terwijl je het gas er vol op houdt.

Na deze bochten gaat de baan steil naar beneden waardoor je nog sneller accelereert. Dan een heel kort recht stukje, net genoeg om op te schakelen, gevolgd door een knik naar links. Aan de binnenkant van deze knik zit een hobbel waardoor je met zo'n 180 km per uur een stuk opzij schuift! Hierna volgt een kort recht stuk.

Nürburgring Nordschleife Fuchsröhre

De snelheid is inmiddels opgelopen tot ruim 200 kilometer per uur wanneer je beneden bij het laatste en spannendste deel aankomt. Je ziet de laatste rechts links combinatie voor je opdoemen, je moet jezelf hier dwingen om het gas erop te houden want "iets" in je zegt dat je moet liften terwijl je weet dat het volgas kan.

De rechterbocht is nog vrij kort, de linker is een langgerekte bocht die halverwege van steil naar beneden, steil omhoog gaat! De krachten zijn hier enorm, je voelt vooral dat je armen naar beneden worden getrokken, een gevoel dat ik me altijd herinner als ik aan deze bocht denk.

Jackie Stewart vertelde eens in een documentaire dat op dit punt (hij ging er met zijn Tyrell met zo'n 300 km per uur door) zoveel G-krachten zijn dat je niet eens je voet van het gaspedaal kunt krijgen!

Tekst en foto's: Herman Liesemeijer

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.