Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Nürburgring Steilstrecke

De Steilstrecke is een gedeelte van de Nürburgring Nordschleife dat net als de Test Hill op Brooklands speciaal is aangelegd voor testritten. Het is een recht stuk van 450 meter lang met een stijgingspercentage van maar liefst 27%!

Op bovenstaande satellietfoto zijn de beroemde Karussell en Hohe Acht goed te zien. Vanaf de rechter bocht voor de Karussell loopt een dunne lijn naar Hohe Acht, dat is de Steilstrecke (Gebruik de zoom functie voor meer detail).

Nürburgring Steilstrecke Kurve
De toegang naar de Steilstrecke gezien vanuit tegengestelde richting

de magie van verweerd asfalt ebook

button ja ik wil dit e book

 

Circuits of the past Merchandise

Gebruik Steilstrecke

Volgens sommige bronnen kon men tot in de jaren 60 wanneer het circuit open was voor gewone motorvoertuigen, de z.g. Touristenfahrten, op dit punt kiezen of men rechtsaf via de beroemde Carussell ging of rechtdoor via de Steilstrecke, om bij Hohe Acht weer bijelkaar te komen.

Nadat hierbij enkele dodelijke ongelukken hadden plaats gevonden zou de "Steilstrecke" zijn afgesloten. Waarschijnlijk is dit echter een broodje aap verhaal. Immers, ook toen kon men bedenken dat op het punt waar beide delen weer bij elkaar zouden komen er levensgevaarlijke situaties zouden ontstaan.

Nurburgring Steilstrecke

Boven en onder een blik vanaf de top van de Steilstrecke in beide richtingen.

Nurburgring Steilstrecke

Nürburgring Steilstrecke
De afgesloten Steilstrecke

Ook vandaag de dag nog, wanneer je een Touristenfahrt over Nordschleife maakt, blijft de Steilstrecke een markant punt. Wanneer je hier aan komt rijden zie je door het hek heen tussen de bomen de overwoekerde Steilstrecke opdoemen, met zijn opvallende wegdek bestaande uit gerilde betonplaten.

Tekst en foto's: Herman Liesemeijer

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2019 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.