Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Racecircuit Database

Brno Masaryk Circuit

  • Naam: Brno Masaryk Circuit
  • Locatie: Brno, Tsjechië
  • Type: Stratencircuit dat later werd vervangen door een permanent circuit.

Brno Masaryk Circuit

Deze pagina vertelt de geschiedenis van het oude Masaryk stratencircuit in Brno, Tsjechië. Vanaf de eerste Grand Prix van Tsjecho-Slowakije tot aan het huidige circuit waar jaarlijks o.a. de Moto GP wordt verreden.

Het stratencircuit nabij Brno werd voor het eerst gebruikt op zondag 28 september 1930 voor de allereerste Grand Prix van Tsjecho-Slowakije, zoals het land toen nog heette, welke gewonnen werd door de Duitser Prinz Hermann zu Leiningen in zijn Bugatti.

Lees meer

Een ronde over het oude circuit van Brno

Een verslag van een ronde over de allereerste versie van het "Masaryk Circuit", nabij de Tsjechische stad Brno, door Herman Liesemeijer.
We volgen de vooroorlogse variant van het circuit dat ruim 29 kilometer lang was. Op bovenstaande kaart is dat het rood gekleurde gedeelte.

Lees meer

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2017 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.