Wij gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren, advertenties weer te geven en om functies voor social media te bieden. U kunt deze cookies weigeren of uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.


Circuits of the past

Herinneringen aan de racecircuits van weleer!

Racecircuit Database

Nürburgring

  • Naam: Nürburgring
  • Locatie: Nürburg, Duitsland
  • Type: Permanent circuit

Nürburgring

Deze pagina vertelt de geschiedenis van Duitslands meest legendarische racebaan, tevens het langste permanente circuit ter wereld. De oude Nürburgring, ook wel bekend als de Grüne Hölle (Groene Hel). Beroemd vanwege de "Touristenfahrten" op de Nordschleife, het ongeluk van Niki Lauda en tegenwoordig ook vanwege de achtbaan soap en het daarui volgende faillissement...

Nürburgring Südschleife

Deze pagina vertelt het verhaal van het minder bekende gedeelte van de oude Nürburgring, de Südchleife. In tegenstelling tot zijn grote broer de Nordschleife behoort dit gedeelte werkelijk tot het verleden...

Nürburgring Fuchsröhre

Deze pagina gaat over het meest gevreesde deel van de Nürburgring Nordschleife, de FuchsröhreDeze serie razendsnelle bochten met enorme hoogteverschillen is zonder twijfel het meest opwindende en gevaarlijkste deel van de gehele Nürburgring!

Een ronde Nürburgring Südschleife

Een fotoverslag van een ronde over het vergeten deel van de oude Nürburgring, de Südschleife. Gemaakt door Herman Liesemeijer. Op bovenstaande overzichtskaart van het volledige circuit zoals het oorspronkelijk was is de Südschleife rood gekleurd.

Nürburgring Steilstrecke

De Steilstrecke is een gedeelte van de Nürburgring Nordschleife dat net als de Test Hill op Brooklands speciaal is aangelegd voor testritten. Het is een recht stuk van 450 meter lang met een stijgingspercentage van maar liefst 27%!

 Protected by Copyscape Duplicate Content Check

© 2003 - 2017 Alle rechten voorbehouden - Niets van deze site mag zondermeer worden gekopieerd en gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerder en eventuele andere bezitters van de copyrights. Schending van onze rechten zal met alle juridische middelen worden bestreden.